Sinaasappel Carrot Cake
stap voor stap bakken

Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels en sinaasappel. Je maakt de Carrot Cake af met een mooie romige topping van MonChou en sinaasappelrasp. Heerlijk zoet en fris.

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 150 °C
Heteluchtoven: 140 °C (rooster onder in de oven)
Inclusief: Onder
Baktijd 55 - 60 min.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Hulp nodig tijdens het bakken?

Hulp nodig tijdens het bakken? Raadpleeg onze FAQ.

FAQ

Stap 1

Voorbereiden
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Stap 2

Sinaasappelrasp
Rasp de oranjeschil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Bewaar de schil en het sap apart van elkaar.

Variatietip: voor extra sinaasappelsmaak,  rasp je de schil van 1 extra sinaasappel. In het basisrecept voegen we dit alleen toe aan de topping. Als variatie voeg je het ook toe aan de cake zelf.

 

 

Stap 3

Beslag bereiden
Doe de carrot cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Voeg bij kant-en-klare wortelrasp (wortel julienne) 1 eetlepel water toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Voor de extra sinaasappelsmaak, voeg je nu al de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en meng je dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

Stap 4

Carrot cake bakken
Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.

Stap 5

Decoreren
Mix 100g MonChou in een kom met de mixer met garden glad. Voeg de toppingmix , 3 eetlepels sinaasappelsap en 2/3 van de geraspte schil van een sinaasappel hieraan toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Strooi het laatste restje sinaasappelschil over de topping.

 

 

Trots op het resultaat?

upload je foto

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.