Salted Caramel Cookie Cupcakes
stap voor stap bakken

Chocolade cupcakes gevuld met Oreo® koekjes en daarop een romige toef met salted caramel. Verrassend lekker en in no-time gemaakt!

tot 60 min.

Hulp nodig tijdens het bakken?

Hulp nodig tijdens het bakken? Raadpleeg onze FAQ.

FAQ

Stap 1

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170°C
Heteluchtoven 170°C
Gas setting stand 2-3

Stap 2

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, 2-3 eetlepels cacao en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Stap 3

Klop het daarna gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

Stap 4

Doe een laagje chocolade beslag op de bodem van elk cupcakevormpje. Leg hier twee Oreo® koekje op.

Stap 5

Verdeel daar de rest van het choco beslag over. Dit gaat het eenvoudigst met een spuitzak.

Stap 6

Bak de cookie cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cookie cupcakes zijn gaar als je met de vinger op de cupcake drukt en deze een beetje terugveert. Laat ze goed afkoelen voor je ze versiert.

Baktijd: 22 Min.

Stap 7

Topping maken:

Klop de zachte boter, met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en Mix voor Botercrème toe.

Stap 8

Mix het geheel nog ca. 1/2 minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop de botercrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Stap 9

Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef botercrème. Begin in het midden van de cupcake. Maak met een draaiende beweging cirkels naar buiten. Daarna ga je in een beweging door naar de volgende laag en maak je kleinere rondjes tot je een mooie hoogte hebt.

Stap 10

Doe de Cake & Taartvulling Salted Caramel in een schaaltje en maak met een theelepeltje streepjes over de toef.

Tip van de Consumentenservice

Deze cupcakes bewaar je in de koelkast

Extra touch:

Maak de topping extra lekker. Hiervoor heb je vier extra koekjes nodig. Maak de botercrème volgens de bereidingswijze. Meng op het laatst het zakje Cake & Taartvulling Salted Caramel door de botercrème. Verkruimel de 4 koekjes. Spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef salted caramel botercrème. Strooi de koekkruimels royaal over de toeven.

Trots op het resultaat?

upload je foto

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.