Red Velvet Rol
stap voor stap bakken

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Gasoven: stand 3-4

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Hulp nodig tijdens het bakken?

Hulp nodig tijdens het bakken? Raadpleeg onze FAQ.

FAQ

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier op bakpapier. Verwarm de oven voor.

Stap 2

Doe de mix voor de taartbodem samen met de eieren en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Stap 3

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30 cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de cake in ca. 10 - 15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water, om rode aanslag te voorkomen.

Stap 4

Leg een schone, licht vochtige theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over of leg hier een blaadje bakpapier op om plakken te voorkomen.

Stap 5

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cakeplak met het bakpapier aan de bovenkant op de theedoek. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake strak op, samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit 20 minuten opgerold afkoelen buiten de koelkast. 

Stap 6

Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100 ml) en 100 g roomkaas of zuivelspread in een beslagkom. Roer het geheel in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop het geheel daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

Stap 7

Rol de red velvet cake met theedoek heel voorzichtig uit elkaar. Verdeel de crème over de gehele plak.  Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Snij evt. de uiteinden af. Laat de red velvet cakerol 2 uur minimaal opstijven in de koelkast.

Stap 8

Verwarm de Choco Dip in het heet water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet Rol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Choco Dip streepjes over de cakerol. Laat de Choco Dip opdrogen. Serveer de Red Velvet Rol op een mooi bord.

Trots op het resultaat?

upload je foto

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.