Noten-Karamel Pavlova
stap voor stap bakken

De lekkere krokante bite van het meringue schuimgebak gecombineerd met de zachte smaak van karamel is echt onweerstaanbaar!

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 120 °C
Heteluchtoven: 100 °C
Baktijd: 60 min.
Opstijftijd: 120 min.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Hulp nodig tijdens het bakken?

Hulp nodig tijdens het bakken? Raadpleeg onze FAQ.

FAQ

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Stap 2

De Pavlova maken
Doe de Mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.

Stap 3

Klop de meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. De meringue is stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.

Stap 4

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

Stap 5

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 60 minuten.

Stap 6

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten (opstijftijd). Laat de oven dicht.

 

 

Stap 7

Noten-karamel maken:
Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem. Gebruik niet je favoriete pan om karamel te maken, want het verwijderen van de karamelresten na  afloop kan lastig zijn.

Stap 8

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer het geheel af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe, terwijl je roert met een garde.

Stap 9

Verwarm ondertussen in een ander pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suikermassa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

Stap 10

Breek de noten en verdeel ze over de Pavlova of voeg de noten direct toe aan de karamelsaus zodra deze klaar is. De noten worden dan wat zachter.

Stap 11

Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water).

Stap 12

Schenk de warme noten-karamelsaus over de Pavlova. Let op: maak direct je pannetje schoon met heet water nadat je de karamelsaus eruit hebt geschonken, want anders worden de resten hard. Druppel daarna met een lepel gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Trots op het resultaat?

upload je foto

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.