Boltaartje
stap voor stap bakken

Bekijk hoe je stap voor stap dit vrolijke boltaartje met bloemetjes maakt met Wolken cake. Deze boltaart is gevuld met slagroom, botercrème en vers fruit.

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven: 140 °C

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Hulp nodig tijdens het bakken?

Hulp nodig tijdens het bakken? Raadpleeg onze FAQ.

FAQ

Stap 1

Bak de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze goed afkoelen. Neem een half ronde schaal die binnenin ook mooi bol is. Wij hebben een kom gebruikt met een diameter van 15 cm. Je hebt hiervoor ongeveer de helft van de cake nodig. Je kunt ook een metalen schaal nemen met doorsnede van 20 cm en iets meer cake gebruiken. Leg een laagje vershoudfolie in de kom.

Stap 2

Neem een scherp mes en snijd de helft van de cake vanaf het midden in plakken van ongeveer 1 cm dik. Afhankelijk van de grootte van je kom, heb je een hele of een halve Wolken cake nodig.

Stap 3

Bekleed de gehele binnenkant van de kom met plakken cake.

Stap 4

Klop de slagroom stijf. Bestrijk de cake met een laagje jam. Vul de eerste laag cake met slagroom en leg er vers fruit in. Let op: leg niet teveel fruit naast elkaar, fruit bevat veel vocht wat de cake dan te nat maakt.

Stap 5

Bedek de slagroom weer met een laagje cake. Vul ook deze cakelaag met slagroom en fruit.

Stap 6

Leg de laatste laag cake er bovenop en zorg dat er geen openingen meer zijn. Dek eventueel af met een taartkarton en zet de kom ongeveer een half uur in de koelkast.

Stap 7

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake, als je geen taartkarton gebruikt hebt, op een bord of andere ondergrond. Verwijder de vershoudfolie.

Stap 8

Maak de botercrème zoals aangeven op het zakje en kleur dit eventueel met een paar druppels kleurstof. Je kunt i.p.v. botercrème ook slagroom gebruiken. Smeer de gehele taart in met een laagje botercrème (of slagroom).

Stap 9

Rol de 3 kleuren fondant uit en steek er kleine bloemetjes uit (je kunt ook marsepein gebruiken). Bedek de boltaart met bloemetjes. Plak parels in het midden van de bloemetjes. Je kunt er ook voor kiezen eerst de taart te bekleden met marsepein of fondant en daarna de bloemetjes decoratie daarop te plakken. Nina en Elise plakken hun bloemetjesdecoratie direct op de botercrème. Let op: bewaar het boltaartje in de koelkast in verband met de vulling!

Trots op het resultaat?

upload je foto

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.