Hulp nodig bij het bakken?
Sinaasappel Carrot Cake

Kan ik ook andere olie gebruiken dan zonnebloemolie?

We adviseren je zonnebloemolie te gebruiken om de Carrot Cake te maken. Andere soorten olie, zoals olijfolie, hebben een hele specifieke smaak die niet bij Carrot Cake past.

Hoe weet ik of eieren vers zijn?

Wil je weten of eieren vers zijn? Doe ze dan in een bakje water. Blijven ze op de bodem liggen? Dan zijn ze nog vers. Gaan ze drijven? Dan zijn de eieren oud en kun je ze niet meer gebruiken.

Hoeveel van de sinaasappelschil rasp je?

Rasp alleen de schil van de sinaasappel, want het wit is bitter.

Welke MonChou kan ik het beste gebruiken?

Voor Dr. Oetker Verwen Carrot Cake kun je het beste MonChou uit een wikkel gebruik, want MonChou Zacht & Luchtig is minder stevig voor de topping.

Hoe weet ik of mijn Carrot Cake gaar is?

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog, dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten.

Hoe bewaar ik Carrot Cake?

Carrot Cake met een topping bewaar je in de koelkast. Haal de Carrot Cake ongeveer drie uur voor het serveren uit de koelkast, dan wordt de topping lekker zacht en smeuïg.

Als je de Carrot Cake (of een deel ervan) de volgende dag gaat eten, kun je de cake ook zonder topping bewaren buiten de koelkast bewaren. De topping doe je er dan voor het serveren op.

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.