Hulp nodig bij het bakken?
Red Velvet Rol

Wat is Red Velvet Cake?

Red Velvet Cake is een zachte en luchtige taart met een mooie opvallende kleur, een vleugje cacao dat is verwerkt in de cake en een fris-romige topping.

Hoe voorkom ik dat cakemix stuift bij het mixen?

Doe de mix, de slagroom en de eieren samen in de kom. Roer met een lepel of met een mixer de massa eerst goed door elkaar, voordat je gaat mixen.

Hoe zorg ik ervoor dat de cake voldoende luchtig wordt?

Let op dat je het cakebeslag lang genoeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking mixt.

Hoe maak ik de garden en beslagkom schoon na het maken van rood cakebeslag?

Spoel de gaden en de beslagkom na het verdelen van het beslag direct af met lauwwarm water.

Hoe zorg ik ervoor dat de cake gaar wordt?

Zorg dat de oven goed op temperatuur is, voordat je de cake bakt. Beter iets te heet, dan te koud. Bak de cake volgens de bereidingswijze. Druk na de baktijd licht op het midden van de cake. Veert het terug en hoor je geen "belletjes knappen", dan is de cake gaar.

Hoe voorkom ik dat er klontjes in de topping/vulling ontstaan?

Zorg dat de roomkaas, zuivelspread of MonChou op kamertemperatuur is en dat deze vooraf goed is losgeklopt.

Hoe bewaar ik de Red Velvet Rol?

Red Velvet Rol kun je max. 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten trommel.

Waar komt Red Velvet Cake eigenlijk vandaan?

Red Velvet Cake is een taart die van oorsprong uit de zuidelijke staten van Amerika komt. De taart is beroemd geworden door het recept van de patissiers van het gerenommeerde Waldorf Astoria hotel in New York. Vandaag de dag worden er allerlei lekkere variaties op dit recept gemaakt.

Hoe maak ik de vulling van de rol extra stevig?

Maak de

Wat kan ik doen als er kleine scheurtjes ontstaan aan de buitenkant van de cakerol?

Vul deze lekker op met Choco Dip. Bewerk de Choco Dip met een vork, zodat de structuur op boomschors gaat lijken.

Hoe kan ik Choco Dip in de magnetron verwarmen?

Verwijder deksel en aluminiumfolie volledig. Verwarm de geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt. Roer de Choco Dip goed door, verwijder het lepeltje weer en verwarm de beker zo nodig nog 1 of 2 keer 20 seconden bij 300 Watt. Tussendoor goed roeren, totdat de Choco Dip volledig vloeibaar is (handwarm).

Wat kan ik met de restjes Choco Dip doen?

Dip lekkere stukjes vers fruit in de Choco Dip. Dit is echt smullen!

Hoe strak moet ik de cakerol oprollen?

De cake moet strak maar niet te strak worden opgerold, omdat dan de luchtigheid van de cake verdwijnt. Je moet dit op eigen gevoel doen. Om je een richtlijn te geven: rol de cake 2 - 2,5 slagen om, zoals ook op de foto van de Red Velvet Rol is te zien.

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.