Hulp nodig bij het bakken?
Noten-Karamel Pavlova

Hoe weet je of de meringue stijf genoeg is na het mixen?

De meringue is stijf genoeg als je de beslagkom ondersteboven kunt houden zonder dat de meringue eruit loopt.

Hoe kan het dat de meringue niet stijf wordt?

Voor het stijf worden van de meringue is het belangrijk dat je:

- een smalle hoge beslagkom gebruikt
- een schone beslagkom en garden gebruikt
- de beslagkom schuin houdt bij het mixen
- de juiste hoeveelheid water gebruikt

Hoe kun je voorkomen dat de Pavlova inzakt na het bakken?

Laat de Pavlova na de baktijd 2 uur rusten, in een gesloten oven waarvan de temperatuur uitstaat.

Mijn meringue is gescheurd van buiten. Kan ik hier iets aan doen?

Het gebruik van de heteluchtoven stand geeft het beste resultaat. Hiermee kan de meringue goed drogen gedurende het oven proces.

Is Mix voor Meringue geschikt voor zwangere vrouwen?

Ja, zowel gebakken als ongebakken is het product geschikt voor zwangere vrouwen aangezien er geen rauwe eieren worden gebruikt.

Wat voor pan kan ik het beste gebruiken als ik karamel maak?

Je kunt het beste een pan met een dikke bodem gebruiken. Gebruik niet je favoriete pan, want de resten zijn soms lastig te verwijderen na afloop. 

Welke suiker kan ik gebruiken om karamelsaus mee te maken?

Karamelsaus maak je van gewone kristalsuiker, niet van andere soorten suiker.

Hoe zorg ik dat de karamelsaus mooi gelijkmatig kleurt?

Zorg dat je laagje suiker niet te dik is, want hoe dikker hoe lastiger het is om een gelijkmatige kleur te krijgen. Laat de suiker op matig vuur smelten. Roer tijdens de karamelisering alleen af en toe in de pan. Beweeg de pan heen en weer om de kleuring te verdelen. Laat de karamel niet te donker worden en blijf altijd bij je pan.

Hoe voorkom ik dat karamelsaus verandert in witte brei?

Als je de suiker aan het karameliseren bent, roer dan alleen af en toe met een garde in de pan. Als de kleuring van de karamel ongelijkmatig is, kun je de pan ook heen en weer bewegen om de kleuring goed te mengen.

Hoe maak ik mijn pan schoon nadat ik karamelsaus heb gemaakt?

Schoonmaken van je pan doe je direct nadat je de karamelsaus hebt uitgeschonken. Je kunt dit het beste met heet water doen. Eventueel kook je water in je pan, om de laatste resten op te lossen.

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.