Hulp nodig bij het bakken?
Boltaartje

Hoe zorg ik ervoor dat de fondant niet aan het werkblad en aan mijn handen plakt?


Strooi een beetje poedersuiker op het werkblad en op je handen, voordat je de fondant uitrolt. De fondant blijft dan niet plakken.

Hoe kan ik fondant het beste uitrollen?


Kneed de fondant met je handen lekker soepel en rol het daarna met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Wolken cake goed gaar bakt?


Wolken cake moet onderin de oven worden gebakken, omdat de cake anders moeilijk gaar wordt.

Waarom wordt Wolken cake met slagroom in plaats van boter gemaakt?


De slagroom zorgt ervoor dat de cake luchtiger en smeuïger wordt.

Wat doe ik als ik niet alle Wolken cake nodig heb voor het Boltaartje?


Je kunt de Wolken cake natuurlijk lekker opeten, maar je kunt de cake ook heel goed in vershoudfolie invriezen. Wil je de cake niet invriezen? Bewaar de cake dan in de springvorm en dek hem af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.

Kan ik de slagroom bij de bereiding van Wolken cake vervangen voor boter?


De slagroom kan niet worden vervangen door boter, omdat de cake dan zijn luchtigheid en smeuïgheid verliest.

Hoe kan ik restjes rolfondant het beste bewaren?

Rolfondant die je niet gebruikt, kun je het beste in een plastic opbergdoos bewaren. Voor gebruik kneed je de rolfondant weer totdat deze zacht is.

Kan ik ook marsepein gebruiken in plaats van rolfondant?

Voor het decoreren kun je ook marsepein gebruiken. Dit is iets plakkeriger dan rolfondant, dus zorg ervoor dat je handen en het werkblad dan extra goed bestoven zijn met poedersuiker.

Hoe maak ik een perfecte botercrème?

Een botercrème hoort zacht te zijn en er glad en romig uit te zien. Zorg ervoor dat je boter echt op kamertemperatuur is, voordat je gaat mixen.

Hoe kan ik het restant botercrème bewaren?

Je kunt botercrème in een afgesloten bewaarbak 2 dagen in de koelkast bewaren.

Hoe weet ik of mijn Wolken cake gaar is?

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

Moet ik de slagroom waarmee Wolken cake wordt gemaakt vooraf stijf kloppen?

In de Wolken cake wordt 200 ml slagroom gebruikt, die nog niet geklopt is. De vloeibare slagroom, eieren en cakemix mix je met een mixer met garden, samen tot cakebeslag.

Wat kan ik gebruiken als ik geen bolle kom heb voor het boltaartje?

Je kunt bijv. een vergiet, grote zeef of slakom met een bolle vorm gebruiken. Bekleed deze met plasticfolie, voordat je de plakken cake erin legt. Tip: Ikea verkoopt roestvrijstalen bolle schalen in diverse maten (productnaam: Blanda)

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.