Hulp nodig bij het bakken?
Banoffee Cheesecake Cupcakes

Cupcake beslag verdelen

Cupcake beslag verdeel je het gemakkelijkst met twee lepels of een ijsbolletjestang.
Wil je dat alle cupcakes even groot worden, weeg dan de hoeveelheid beslag af met een digitale weegschaal. Een gemiddelde cupcake is gemaakt van ongeveer 40 gram beslag.

Cupcakes bewaren

Cupcakes met een topping of botercrème bewaar je in de koelkast. Haal de cupcakes ongeveer drie uur voor het serveren uit de koelkast, dan wordt de topping of boter crème lekker zacht en smeuïg.

Cupcakes gedecoreerd met marsepein of fondant bewaar je buiten de koelkast. Verpak de cupcakes luchtdicht. Dat kan in een plastic bak, maar ook in een plastic zak met een knoop.

Wil je 6 cupcakes versieren, dan kun je de overgebleven cupcakes prima invriezen. Verpak ze luchtdicht in een plastic zak of bak. Ze blijven ongeveer twee maanden goed.

Cupcakes bakken

Bakken de cupcakes een beetje bol? Zet de temperatuur van de oven ongeveer tien graden lager. Je krijgt namelijk een bult als de oven iets te warm is.

Cupcakes decoreren

Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook aan de slag met bakpapier. Rol het op tot een cornet. Vul de cornet en knip vervolgens het puntje gekarteld af. Iets minder eenvoudig, maar het werkt wel.

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.