Hulp nodig bij het bakken?
Aardbeien-Choco Kwarktaart

Bewaren

Een kwarktaart bewaar je in de koelkast. Hij blijft ongeveer twee dagen goed.

Invriezen

Heb je een stukje kwarktaart over? Dan kun je ‘m invriezen. Het is wel belangrijk dat de taart niet versierd is, dus haal eventuele aardbeien er van af. Verpak ‘m luchtdicht in een afgesloten bak of zak. In de vriezer blijft de kwarktaart twee maanden goed. Laat de taart weer ontdooien in de koelkast, dit duurt tussen 12-24 uur. 

Mooie swirls

Wil jij je kwarktaart extra bijzonder maken, doe de saus door de taart. Maak het kwarktaart beslag met 300 ml water in plaats van 400 ml. Maak voordat je de kwarktaart in de koelkast zet, twee of drie ringen met saus op de kwarktaart. Daarna draai je er met de vork doorheen zodat er mooie swirls ontstaan. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat ‘m 2,5 uur opstijven. 

Extra stukjes aardbeien

Snij wat extra aardbeien in stukjes en meng ze door de taart. Ook erg lekker.

Diepvries aardbeien

Zijn de verse aardbeien niet maar verkrijgbaar, gebruik dan een doosje diepvries aardbeien. Deze kun je het best in stukjes snijden en door de taart mengen in plaats van op de taart leggen.

Niet proeven

Oke, we geven het toe, het is verleidelijk om tijdens het bereiden van de kwarktaart te proeven. Maar doe dit niet. Als er een beetje speeksel bij de taart komt, stijft hij niet op.

Exotisch fruit

Je kunt natuurlijk allemaal verschillende soorten fruit gebruiken om je kwarktaart extra lekker te maken. Let wel op als je exotische vruchten gebruikt zoals verse ananas, kiwi of papaya. Deze vruchten kunnen er voor zorgen dat de kwarktaart niet opstijft. Wil je deze wel gebruiken, blancheer ze even. (1 minuten koken in kokend water).

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.